Genealogia lui Lovendal
search
top

Gelu Voican-Voiculescu se trage din Vlad Ţepeş

-16,761 views-

Gelu_Voiculescu-VoicanCred că toţi îl cunoaşteţi pe celebrul Gelu Voican-Voiculescu, vice prim-ministru în guvernul Roman, personaj-cheie de la Revoluţia din ’89, care a avut un rol foarte important în omorârea soţilor Ceauşescu la 25 decembrie 1989 şi în instalarea noii puteri în România, după dărâmarea comunismului. Însă oare cîţi ştiu că acest Gelu Voican-Voiculescu se trage din…Vlad Ţepeş însuşi?
Iată linia genealogică:

1) Vlad Ţepes (1431-1476), Domnitorul Ţării Româneşti, a avut ca fiu pe:
2) Mihnea cel Rău (?-1510), Domnitorul Ţării Româneşti, a avut ca fiu pe:
3) Mircea III Vodă (?-?), Domnitorul Ţării Româneşti, a avut ca fiică pe:
4) Maria (?-?), căsătorită cu Mihail Kantakuzenes “Şaitanoglu” (1515-1578), au avut ca fiu pe:
5) Andronikos Kantakuzenes (1553-1601), mare vistiernic al Ţării Româneţti, a avut ca fiu pe:
6) Iordache Cantacuzino (1581-1663), mare vistiernic al Moldovei, a avut ca fiu pe:
7) Iordache Cantacuzino-Paşcanu (?-1720), mare stolnic al Moldovei, a avut ca fiu pe:
8 ) Iordache Cantacuzino-Paşcanu (?-1741), mare stolnic al Moldovei, a avut ca fiu pe:
9) Constantin Cantacuzino-Paşcanu (?-1762), mare logofăt al Moldovei, a avut ca fiică pe:
10) Caterina Cantacuzino-Pascanu (?-?), căsătorită cu Constantin Sturdza (mare vornic al Moldovei), au avut ca fiu pe:
11) Constantin Sturdza “Solomon” (?-?), mare postelnic al Moldovei, a avut ca fiu pe:
12) Vasile Sturdza “Solomon” (1810-1882), prim-ministru al Moldovei, a avut ca fiu pe:
13) Radu Sturdza (1854-?), diplomat, a avut ca fiică pe:
14) Fatma Sturdza (?-?), căsătorită cu Octav Tăşloianu, au avut o fiică pe:
15) ? Tăşloianu (?-?), căsătorită cu Voican-Voiculescu, au avut ca fiu pe:
16) Gelu Voican-Voiculescu (1941-)

24 Comentarii

 1. ghizela says:

  asta e! desi mi s-a parut ciudat! nu stiu de ce!

 2. Maria says:

  Cine din familia lui Gelu Voican
  a fost evreu?Mama?

 3. Maria says:

  Cine din familie a fost evreu.Mama?

 4. Maria says:

  Interesant tot ce ați publicat.
  Imi este mult mai ușor in munca ce o fac
  artacomparată.
  Va mulțumesc

 5. MAR38 says:

  TREBUIA SA FI FOST VISTIERNIC CLAR SA MI SE GASEASCA MAI USOR SORGINTEA

 6. kaLoo says:

  Se rasuceste Tepes in mormant la ce urmas are…!

 7. Ionescu Latul says:

  sunt multi care se trag din Vlad Tepes. 🙂

 8. Virjoghe says:

  buna,
  m-ar interesa de unde vine numele acesta. dupa cite stiu, vine din zona caracal? cineva a spus ca exista un document in caracal cu acest nume.

 9. Krokodil says:

  N-am auzit pana acum de numele asta: TASLOIANU. Asta nu e nume romanesc.
  Dar indiferent cum, rolul lui Voican la revolutie a fost unul rusinos, absolut rusinos.
  Si oricum de la Mihnea cel Rau pana acum au trecut 5 secole. Si daca Mihnea cel rau ar mai fi avut sange albastru, ce mai ramanea din el dupa 5 secole?
  Chiar si-asa, Gelu si-a cam facut nevoile pe sangele asta…

 10. Vlad I. says:

  Intr-un arbore genealogic al familiei Sturza, Fatima Sturza, casatorita cu Octav Taslauanu, este fiica lui Rodolph Sturza si a Mariei Jora. Rodolph (1854-1929)Este fiul lui Vasile Sturza (1810-1970, Presedinte al Divanului Ad-Hoc, Caimacan al Moldovei (1858) si Prim Presedinte al Curtii de Csatie, este unul din descendintii directi din Bogdan II si Stefan cel mare.

 11. admin says:

  Vlad I, prin descendent direct eu inteleg descendent pe linie masculina. Daca e asa, e gresit faptul ca Vasile Sturdza ar fi descendentul direct al lui Stefan cel Mare. Poate doar printr-o linie feminina.

 12. Scorilo says:

  Obisnuit cu rigorile cercetarii , dati-mi voie sa nu cred ce este scris in acest ” arbore ” , pentru simplul fapt ca materialul nu este semnat.Acest material trebuia sa dezvaluie numele adevarat al autorului si pregatirea si ocupatia lui. Voi face cercetari din sursele modeste pe care le am si voi reveni , daca este cazul. La revolutie ” omul ” a fost un executant. Soarta lui ” nea Nicu ” au hotarat-o Iliescu , Roman , Brucan si inca o persoana , in … toaleta de la C.C. Adevarata istorie , in general , niciodata nu va fi cunoscuta de omenire , pentru simplul fapt ca hotararile capitale care sunt cruciale in istorie se iau … verbal si se comunica tot verbal , asa ca sa nu ramana scris pentru ca justitia si apoi istoria sa-i condamne pe cei vinovati.Asa ca dragi cititori , studiul istoriei bazat pe documentele ,la care cercetatorii au acces peste zeci de ani cand se desecretizeaza , este … vax .

 13. admin says:

  Draga Scorilo, crezi sau nu, Gelu Voican Voiculescu chiar are o asemenea ascendenta.

 14. paul laurentiu predescu says:

  ascendentza poate reala..dar…cu o eroare
  mihnea cel rau nu era fiu al lui vlad tepes… ci nepot
  referitor la originea lui mihnea exista o controversa..anumite surse documentare dandu-l ca fiu al lui vlad calugarul fiul lui tepes,altele care se bucura de o mai mare credibilitare il dau ca fiu al armasului dracea din manesti
  dracea era fiu natural (bastard) al lui mircea,fratele mai mare al lui vlad tepes decapitat la targoviste in 1446,crescut in casa verisoarei lui vlad dracul bunicul sau,fata lui staico basarab fratele lui mircea cel batran si al lui dan1.

 15. Ruxanda Beldiman says:

  Prenumele mamei lui Gelu Voican Voiculescu este Dafina.

 16. Lazar Constantin says:

  Când am citit expresia ”celebru” am crezut că este scris greșit și am mai citit de două ori….Poate nu știu eu cum se traduce expresia ”CELEBRU” daca este folosită pentru unul care pe vremea lui Ceaușescu nu știa că nu poți fi în delegație de servici în acelas timp și la alați și la Timișoara. Este păcat să ne batem joc de expresii care trebuie respectate.

 17. BUCURA DACUL says:

  ……..cu ceafa groasa, …….cu nas subtire , toti nepotii lui traian. Daca Maria-Sa VLAD DRACUL afost evreu ,atunci e posibila o asemenea filiatie

 18. dana says:

  Foarte multe date interesante puteti gasi in cartea lui ȘTEFAN J.FAY, ” Caietele unui fiu risipitor” , o lectură foarte plăcută despre o lume dispărută.

 19. Pearl Ring says:

  Este neimportanta originea.Faptul ca se trage dintr-o familie de boieri ( discutabil si personal ma indoiesc de acest lucru ), nu il ridica mai sus ci contrar, actiunea lui de oportunist ( “Revolutia” 1989 )il coboara la ultimul nivel.
  A fost si v-a ramane un gunoi al perioadei tulburi din acea perioada a Romaniei.Si cata ipocrizie -in prezent,el deține funcția de prim-vicepreședinte al Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului.( va amintiti de procesul ceausestilor ? )

 20. edi says:

  pai daca gelu voican e descendent direct pe linie masculina din vlad tepes, cum naiba de e evreu si taiat imprejur?

 21. Super site-ul 🙂 Eu caut de cativa ani despre familiile: Stîngu,Oboronceanu,Stan,și Afrunoaia…dacă detineti inforomatii și le-ati publica v-as fi reconuscator

 22. Bogdan Fottescu says:

  Pe mama lui Gelu Voiculescu o chema Dafina Taslaoanu, casatoria cu un inginer de petrol si gaze, Voiculescu, originar din Diosti, langa Caracal.
  descendenta directa spre deosebire de cea colaterala poatefi si pe linie materna, caci, daca mama n-ar fi existat, cum s-ar mai fi nascut copilul????

 23. Bogdan Fottescu says:

  Corneliu Vadim Tuidor a lansat minciuna cum ca Gelu Voiculescu ar avea origine evreiasc deoarece pe bunica sa o chema Fatma!!!! Numai ca Fatma e fiica ambasadorului Romaniei la Cairo, Rudolf Sturdza, care la randul sau e fiul caimacamului Vasile Sturdza, toti evrei unul si unul! ;

 24. COSBUC GEORGE says:

  @BOGDAN FOTESCU, CUM A LANSAT VADIM MINCIUNA CA G. VOICULESCU E EVREU DACA MAMA-SA E EVREICA EL CE ?TURC?.DACA SE TRAG DIN NEAMUL STURDZA EVREIESC, EL NU E EVREU?CONFORM LEGII EVREIESTI INDIF. CINE E TATAL, DACA MAMA E EVREICA COPILUL E EVREU!

Lasati un comentariu